utorak, 24. ožujka 2015.

TED – stroj za odrastanje



Foto: zavvi.com

Vrlo dobru komediju, o dječaku koji je samo želio prijatelja, Set MacFarlan  bazira dijelom na bajkovitom prikazu likova. Svoju inspiraciju pronalazi u filmovima 80ih, na primjer Top gunu, Ratovima zvijezda, James Bondu, Knight Rideru i Flash Gordonu koji se čak i pojavljuje u filmu, ali u izmijenjenom izdanju. 

Na Božić 1985. John Benett (Mark Whalberg) dobije na poklon medvjedića koji preko noći oživi. Nakon 30 godina i dalje su najbolji prijatelji, ali problemi nastaju kad Johnova djevojka Lori ( Mila Kunis) poželi nešto više od obične veze. Lori se ne sviđa utjecaj Teda na Johna i želi da konačno odraste. Ljubomoran, a na izgled naivni plišani medvjedić, obožava alkohol, marihuanu, prostitutke i psovke.Svjestan  snažnog utjecaja na Johna dava mu ultimatum ili ona ili ja

Iako se sama radnja čini kao klišej, Ted je čini originalnom jer je u stvari beskrajno bezobrazan medo koji je nenadmašan u zabavi. Kroz inteligentan sarkazam iskorištava situaciju što John želi ostati trajno dječak. Tvorac filma direktno, kroz usta simpatičnog medvjedića, progovara o prijelaznom vremenu  zrelosti svakog  muškarca koji ne prestaje konstantno piti, šmrkati, švalerati bez cilja već ga sam život natjera na odgovornost. Zanimljiva radnja i opušten film uz koji vrijeme proleti.

Kristina Jelčić

Nema komentara:

Objavi komentar