utorak, 26. svibnja 2015.

Produžena "Metafora beskraja"

foto:www.dubrovnikpress.hr
 

Izložba Metafora beskraja umjetnika Cvijeta Benevenutova Joba bit će produžena do četvrtka, 4. lipnja zbog povećanog interesa javnosti. Izložba je postavljena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Atelijeru Pulitika na kojoj je predstavljen 71 crtež kao izbor djela iz obiteljske ostavštine i zbirke Državnog arhiva u Dubrovniku, nastalih krajem 50ih i tijekom 60ih godina.

 „Utopijska tendencija estetske i humane promjene društva i svijeta odražava se u svakom njegovom radu. Sažet u bit, odmaknut u prostranstva, Job je uočavao i lakoću i težinu postojanja, dosljedno ostajući vjeran igri univerzalnog pogleda na zbilju.“, zapisala je autorica izložbe Petra Golušić.

Cvijeto Benvenutov Job (18. svibnja 1899. - 31. kolovoza 1986.) predavao je povijest, francuski jezik, umjetnost i osnove filozofije. Radio je na sređivanju knjiga u doba početaka Dubrovačke biblioteke, prije njezina otvaranja javnosti. Jedno vrijeme sakupljao je etnološko kulturno dobro, poslovice i  narodne izreke Dubrovnika i šire okolice.
 Alena Hadžić

 

Nema komentara:

Objavi komentar